modeblog

Primark is een winkelketen die in Ierland is opgericht en in dit land staat de winkel bekend onder de naam Penneys. In de andere landen in Europa waar Penneys actief is staat het bedrijf wel bekend onder de naam Primark. De winkelketen Primark is ook in Duitsland vertegenwoordigd en in dit land hebben zij momenteel 10 winkels geopend. De Primark winkels in Duitsland zijn te vinden in Berlijn, Bremen, Dortmund, Essen, Frankfurt, Frankfurt-Zeil, Gelsenkirchen, Hannover, Karlsruhe en Saarbrucken. In Nederland zijn dit nog slechts enkel 5 winkels, al gaat dit aantal wel uitbreiden de komende jaren.

 

De Primark online shop Deutschland is er ook nog niet want de winkelketen vindt dat het online aanbieden van de kledingcollectie te veel kosten met zich mee brengt. Het kost natuurlijk veel geld om een professionele site aan te laten maken en ook de kosten om goederen te transporteren kunnen hoge kosten met zich mee brengen. Voor die werkzaamheden zullen waarschijnlijk zeer veel mensen aangenomen moeten worden en dat is de reden dat de Primark ook in Duitsland nog niet de beschikking over een winkel op het internet heeft. Wat erg jammer is voor de consumenten die hierop wachten.

 

Als je dus mooie kleding in de herenmode, vrouwenmode of kindermode aan wilt schaffen dan zul je tot nog toe toch echt een bezoek aan de winkel moeten brengen. In heel Europa zijn echter best wel wat Primark winkels te vinden want er zijn maar liefst 235 vooral grote winkels van deze winkelketen te vinden in Europa. De meeste winkels van Primark zijn echter te vinden in het Verenigd Koninkrijk want daar zijn 161 winkels te vinden. Het land waar het bedrijf opgericht is Ierland heeft daarna het meeste winkels want in dat land zijn er 38 winkels te vinden. Maar ook in andere landen neemt het aantal winkels toe zoals in Nederland. Verschillende Bijenkorf panden worden momenteel omgebouwd tot een Primark winkel die volgend jaar open moeten gaan. Zo is het voor iedereen binnenkort mogelijk om een filiaal te bezoeken zonder heel het land af te reizen wat nu nog vaak moet.

Winkelen bij Primark

gallery/blog5